Excursie Maramureș
România
06 martie – 09 martie
10 aprilie – 13 aprilie
15 mai – 18 mai
12 iunie – 15 iunie
17 iulie – 20 iulie
27 august – 30 august
25 septembrie – 28 septembrie
30 octombrie – 02 noiembrie
*Achitarea se efectuează în MDL, la cursul BNM în ziua achitării.
DESPRE TUR
Maramureş – plai cu flori. Şi nu doar cu flori. Un tărâm cu păduri fermecate, cu dealuri line străjuite de căpiţe ţuguiate şi locul în care berzele îşi fac cuib în fiecare primăvară. Este locul în care tradiţiile româneşti sunt cel mai bine conservate, iar localnicii încă mai merg la muncile câmpului în straie populare.
Maramureşul abundă în atracţii culturale, naturale şi artizanale. Maramureşul este fratele mai mare al Bucovinei, de care a fost separat după cel de-al Doilea Război Mondial. Zonă în care meşteşugurile şi obiceiurile ancestrale încă sunt conservate cu sfinţenie, Maramureş este locul în care te vei întoarce la origini.
Maramureşenii sunt oameni veseli, care tratează cu umor chiar şi trecerea la cele veşnice. În Maramureş, viaţa este sărbătorită cu muzică şi dans, iar moartea este acceptată cu resemnare şi de ce nu… cu puţin umor. Dovada de necontestat a acestei abordări asupra vieţii şi a morţii este Cimitirul vesel de la Săpânţa. Monumentele funerare sunt cioplite în lemn de stejar şi decorate cu desene colorate şi versuri amuzante. Aici nu este loc de bocete şi plâns, ci doar o acceptare senină a trecerii celor dragi într-o lume mai bună.
În apropiere de Săpânţa se află oraşul Sighetu Marmaţiei, locul în care poţi vizita Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului, Casa Memorială Elie Wiesel şi Muzeul Etnografic al Maramureşului. Iar atracţiile turistice nu se opresc aici. În Maramureş, meşteşugul cioplitului în lemn încă mai este perpetuat din generaţie în generaţie. Intrarea în fiecare gospodărie din mediul rural se face printr-o poartă imensă, decorată cu sculpturi şi modele tradiţionale. În fapt, Maramureşul este renumit pentru porţile sale de lemn, la fel cum este binecunoscut şi pentru multitudinea de mânăstiri din lemn.
În Maramureş, pe drumul care duce spre Ocna Şugatag, poţi fi martorul unui fenomen care sfidează legile fizicii. Pe o porţiune de drum de aproximativ 20 de metri, orice tip de autovehicul, indiferent de dimensiune, poate fi văzut cum urcă o pantă abruptă, chiar şi fără a avea motorul pornit. Specialişti din toată lumea au încercat să afle ce se ascunde în spatele acestui fenomen neobişnuit, dar fără rezultat. Experienţa este spectaculoasă şi intrigantă deopotrivă.
Iar dacă ai ajuns în inima Maramureşului, nu rata o plimbare cu Mocăniţa, trenul care lasă în urmă o dâră groasă de aburi şi care te va purta printr-un ţinut de legendă. Peisajul te va încânta prin contrastul priveliştilor cu sate scăldate în razele soarelui şi cele cu păduri întunecoase de stejar. Îţi vor fi parteneri de drum fluturi coloraţi şi buburuze, iar la destinaţie te vei putea tolăni în poieniţele pline cu flori.
PROGRAMUL EXCURSIEI
Ziua 2:
Ziua 3:
Ziua 4:
CAZARE
Cazare 1 noapte la pensiune/hotel 3*
FOTO/VIDEO
PREȚURI INTRĂRI ÎN OBIECTIVE
HARTA