Cazanele Dunării – Cascada Bigăr
România
04 iunie 2020 19:00 – 08 iunie 2020 05:00
16 iulie 2020 19:00 – 20 iulie 2020 05:00
26 august 2020 19:00 – 30 august 2020 05:00
DESPRE TUR
Mai exact: la începutul secolului XX, mișcarea de emancipare a femeii a prins avânt și pe plaiurile Mioriței. Iar una dintre cele mai active organizații feministe a fost Liga Femeilor Gorjene, condusă de către Arethia Tătărescu (soția lui Gheorghe Tătărescu). Arethia este cea care l-a convins pe Brâncuși să realizeze ansamblul monumental de la Târgu-Jiu, iar lucrările au fost finanțate, în întregime, de către Liga Femeilor Gorjene.
Masa tăcerii – Masa apostolilor neamului;
Coloana infinitului – Coloana sacrificiului infinit;
Poarta sărutului – Monumentul Întregirii Neamului.
Coloana Infinitului (Coloana sacrificiului infinit) – numărul modulelor din care este alcătuită (16 la număr) reprezintă anul în care România a intrat în Primul Război Mondial;
Masa tăcerii (Masa apostolilor neamului) – este compusă din 12 scaune, reprezentând apostolii, în mijloc aflându-se Iisus Hristos;
Poarta Sărutului (Monumentul Întregirii neamului) – este compusă din doi stâlpi, fiecare dintre ei fiind alcătuit din alți patru, uniți în partea de sus cu o grindă. Cei 8 stâlpi reprezintă cele 8 regiuni care se alipiseră patriei mamă, România, iar sărutul reprezintă unirea.
Construcția pentru unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice din Turnu Severin a început în anul 1910 și a durat 3 ani. Inaugurarea a fost posibilă în anul 1914, atunci când s-a pus în funcțiune sistemul de alimentare cu apă din Dunăre pentru întreg orașul. Turnul, înalt de 27 de metri a fost realizat de inginerul Elie Radu.
Odată cu dezvoltarea Drobetei-Turnu Severin, Castelul de apă nu mai putea asigura cantitatea necesară. Așa a ajuns în prezent, ca în incinta sa funcționează firma de apa potabilă din orașul dunărean. Autoritățile promit un amplu proiect de renovare ce va include un muzeu, o cafenea literară, o terasă și spații pentru expoziții.
În anii de război, Cetatea Severinului a fost un important centru militar construit de Regatul Maghiar. Turiștii mai pot admira și astăzi zidurile fortificației, construită în anul 1524. Încă în picioare, Turnul lui Sever da de știre ca pe aceste locuri a fost ridicată o măreață cetate pe malurile Dunării tulburi.
Sculptura completează un peisaj mirific acolo unde Dunărea parcă fierbe în cazane. Noi am trecut de mai multe ori pe lângă el, odată în timpul arşiţei de august şi apoi pe căldura, mai răcoroasă, de octombrie. Vegetaţia contribuie la crearea unor imagini superbe când de un verde intens, când ruginite din cauza toamnei.
E fascinant să-i admiri statura impunătoare, și asta datorită unor oameni care-au trudit cu pasiune și dăruire timp de un deceniu pentru ridicarea sa! O pagină din istoria națională, sculptată în piatră într-un paradis natural: acesta este Chipul lui Decebal !
Chipul lui Decebal, o operă de artă de mărimi impresionante este încadrată într-un peisaj de vis! Aici, frumusețea naturii a rămas neatinsă de sute de ani, iar Munții Carpați întâlnesc Dunărea. Sculptura concurează de departe cu Statuia Libertății din SUA – ca și înălțime – și cu sculpturile de pe Muntele Rushmore – ca timp de lucru și muncă în echipă.
PROGRAMUL EXCURSIEI
Ziua 1:
Ziua 2:
Ziua 3:
Ziua 4:
Ziua 5:
CAZARE
Cazare 2 nopți – hotel/pensiune, 3*
FOTO/VIDEO
PREȚURI INTRĂRI ÎN OBIECTIVE
HARTA