Excursie | Brașov – Bran – Rîșnov – Sinaia
Romania
03.04.2020 – 07.04.2020
08.05.2020 – 11.05.2020
12.06.2020 – 15.06.2020
17.07.2020 – 20.07.2020
27.08.2020 – 30.08.2020
18.09.2020 – 21.09.2020
*Achitarea se face în MDL, la cursul BNM în ziua achitării.
DESPRE TUR
Un tur în care veți avea ocazia să descoperiți influența diferitelor culturi și să simțiți parfumul acestei regiuni istorice unice în lume. Una dintre cele mai bune destinaţii turistice din România, combinând frumuseţea naturală a unora dintre cei mai frumoși munţi ai Europei – Carpaţii – cu spiritul glorios al istoriei românești. Descoperiți faimosul Castel al lui Dracula și admirați unul dintre cele mai frumoase castele din România, Castelul Peleș.
Castelul Bran – Unul dintre cele mai impunătoare monumente istorice ale României se află în Pasul Bran-Rucăr.
Construit pe o stâncă, Castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Şi deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei Contelui Dracula, iar ghidul accentuează latura mitică a acestuia, istoria Castelul Bran îi fascinează deopotrivă.
Prima atestare documentară a Castelului Bran este reprezentată de un act emis la 19 noiembrie 1377 ce către regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, braşovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatră la Bran.
La sfârşitul secolului al XV-lea, fortificaţia trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legătura lui Vlad Ţepeş cu Branul a fost consemnată tot în această perioadă. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a însărcinat după pierderea tronului pe domnul Ţării Româneşti cu apărarea trecătorii spre Transilvania, trecătoare străjuită de cetate.
Mitul Contelui Dracula
Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran.
Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune „Dracula”, apărut în Marea Britanie, în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii.
Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.
Castelul Bran este cunoscut de turiştii din întreaga lume drept Castelul lui Dracula. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care a fost inclus de către jurnaliştii de la CNN într-un top 10 al castelelor medievale.
Cetatea Râșnov – este una dintre cele mai bine păstrate cetăți țărănești din Transilvania și a fost construită în secolele 13-14, cu scopul principal de se apăra împotriva atacurilor tătarilor.
Fiind o cetate țărănească, ridicată în evul mediu de locuitorii Râșnovului cu scopul de a se adăposti și apăra în vremurile invaziilor vrăjmașe, trecutul ei este strâns legat de întreaga dezvoltare istorică a populației respective.
Inceputurile zidirii cetății au fost stabilite la sfârșitul sec. al XIII-lea de către țăranii râșnoveni, nu are un stil arhitectonic pretențios apropiat de construcția caselor obișnuite, adaptat cerințelor de fortificare.
Traseul zidurilor este neregulat, din cauza terenului accidentat de la marginea culmei dealului pe care îl înconjoară, fapt care imprimă zidurilor cetății profilul unei masive centuri zimțate. Complexul cetății țărănești a Râșnovului cuprinde două curți: una exterioară, în fața zidului estic al cetății, mărginită de un zid fortificat și dotat cu un turn pătrat denumit „turnul vechi”; una interioară, înconjurată de zidurile și turnurile cetății.
Excursia continua cu o plimbare prin orasul Brasov, cu centrul istoric si incantatoarele sale terase si magazine de artizanat.
PROGRAMUL EXCURSIEI
I-a zi:
Ziua II (sîmbătă)
Ziua III (duminică)
A IV-a zi:
CAZARE
CAZARE 1 NOAPTE ÎN HOTEL ***
FOTO/VIDEO
PREȚURI INTRĂRI ÎN OBIECTIVE
HARTA