Lvov

Un oras cu o istorie plină de viaţă, Lviv (intitulat L’viv şi Lvov) în vestul Ucrainei a fost înfiinţat în secolul al XIII-lea şi a schimbat steagurile de mai multe ori în anii de atunci, făcând parte din Polonia, Austria-Ungaria şi Imperiul Sovietic. Centrul istoric bine conservat al orașului este un patrimoniu mondial UNESCO și are atracții precum Piața Pieței (Ploshcha Rynok). Urcați pe turnul de la primărie pentru o vedere minunată la oraș. Opera din Lviv este orbitoare și găzduiește spectacole de clasă mondială.

A durat secole și numai cei mai buni arhitecți europeni au construit Lviv așa cum îl vedem astăzi. Și acum 60 de ani, când Lviv a devenit parte a URSS, ideologii comunişti au lansat planuri distructive – să distrugă vechiul oraș la pământ și să construiască în schimb bulevarde tipice sovietice cu un monument gigantic lui Lenin pe Muntele Castelului Înalt.
În acest caz, soarta a cruțat orașul, așa cum a făcut-o înainte. Este cu adevărat de necrezut, dar în ciuda celor două războaie mondiale care au trecut prin Lviv (în ultimii 100 de ani, orașul a schimbat guvernul de șapte ori ca rezultat al acțiunii militare), toate capodoperele arhitecturale au ajuns în vremurile noastre în forma lor originală.

Lviv este o combinație unică a culturilor occidentale și orientale. Unde altcineva poate vedea astfel de mostre minunate de ucraineană, poloneză, armeană, evreiască, germană, austriacă și alte culturi într-o perioadă de 10 minute de mers pe jos? Lviv este o perlă ascunsă a Europei, care este descoperită încet de lume. Chiar și călătorii experimentați spun că pentru ei Lviv este una dintre descoperirile cele mai neașteptate.

Programul excursie:
I-a zi

Pornire din Chișinău, ora 19:00
bvd. Iurii Gagarin, 3 (Gara Feroviară)

Ziua a II-a

09:00 sosirea în Lvov, întâmpinarea de către ghidul touristic
10:00- 16:00 excursie prin oraș sub patronajul ghidului local
16:00-17:00 cazare
Timp liber

Ziua a III-a

Continuarea excursiei
Timp liber
16:00 pornirea spre Chișinău
Ziua a IV-a

Sosire la Chișinău, aproximativ ora 03.00 – 05.00

🔖 preț: 59 €

Servicii incluse:
🏠CAZARE Hotel 3*
🚌TRANSPORT
🗣️GHID
💊 asigurare medicală

Excursii conform programului
Ansamblul pietelor centrale:

Piata Centrala ( Ploshcha Rynok )
Turnul Ratusha City- Hall (65 m)
Catedrala Latina
Capela Boimov
Castelul ezuita
Piata Libertatii
Teatrul de opera (exterior)
Cartierul armenesc cu vizitarea bisericii armenesti
Scuarul italienesc
Atelierul ciocolatei
Biserica Dominicana
Biserica Ortodoxă, Adormirea Maicii Domnului ( Biserica Valaha )
Cartierul evreiesc
Catedrala St. YURA, principala biserica greco-catolica din Ucraina, “cartea de vizită” a orașului
Panorama orașului de la cel mai înalt punct