Ziua 1. Plecare din Chișinău Duminica
Ziua 2. Istanbul
Sosire în Istanbul. Cazare. Primul lucru pe care trebuie să-l vezi în Istanbul? Moscheea Albastră, desigur! Cu o arhitectură rafinată și totodata extravagantă, moscheea reprezintă un loc exotic pentru turiști și un loc de reculegere pentru localnici, care își spun rugăciunea aici de câteva ori pe zi. Dar, pînă a ajunge la Moschee, treceți pe la Hipodromul Antic, unul din structurile semnificative ridicate de Severus. În anul 330 d.Hr. împaratul Constantin I a declarat orașul drept capitala Imperiului Bizantin și l-a numit Constantinopolis, adică „orașul lui Constantin”, în limba greaca. Unul dintre primele lucruri pe care Constantin l-a reconstruit a fost Hipodromul. Acest obiectiv ascunde o istorie impresionantă a anilor 300 d. Hr. care te așteaptă să o descoperi. Și ca să nu ieșiți din hipnoza acestor locuri, mai ai de vizitat și Biserica Sfânta Sofia, recunoscută mondial drept una dintre cele mai mari și impresionante clădiri din lume, fiind și prima mare capodoperă a stilului bizantin. Biserica este cunoscută sub denumirea de “Haghia Sophia” sau “Sfânta Întelepciune”. Dupa, program de voie! Poți să faci cumpărături în Marele Bazar – locul ideal, unde vei găsi dulciuri fel de fel, bijuterii personalizate, eșarfe pictate, covoare multicolore, condimente, suvenire, toate vîndute la prețuri mai mici decît cele declarate inițial. După o zi plină de istorie, plimbări și cumpărături, cu siguranță aveți nevoie de o relaxare, soluția? O seară turcească cu cină pe Bosfor. La bordul corabiei, plutind între două continente, contemplînd asupra minunatelor priveliști ale orașului luminat noaptea, podurilor și lunii reflectate în apă și savurînd din bucătăria tradițională.
Ziua 3.

Mic dejun. Vizita la Palatul Dolmabahce, supranumit si “Versailles-ul Orientului”, simbolul maririi si decadentei Imperiului Otoman, ultima resedinta a sultanilor si a presedintelui Mustafa Kemal. Dupa amiaza admiram vechile biserici bizantine in prezent muzee: Chora (Karyie Camii), construita in sec. IV de catre Constantin cel Mare, considerata Capela Sixtina a Orientului, avand cele mai frumoase mozaicuri Bizantine din regiune si Biserica Pammakaristos (Fethye Camii). Acesta este cel mai vechi ansamblu arhitectural de tip galerie din Istanbul. A fost transformata in Moschee dupa cucerirea Georgiei si Azerbaidjanului, de unde si denumirea Fethiye (cucerire). Din punct de vedere al suprafetei acoperite cu mozaic este a 3-a, dupa Sf. Sofia si Chora. Dupa, Întoarcere la hotel.
Ziua 4.

Mic dejun. Timp liber pentru shopping prin Istambul. Sugerăm o vizită la Bazarul Egiptean, cunoscut pentru sortimentul bogat de mirodenii și condimente.

Ziua 5.

Mic dejun. Hoşçakal…! (La revedere…!). Lăsăm în urmă minunatele locuri pe care le-am vizitat și pornim spre Chișinău. Joi.

Servicii incluse:
transport cu autocar cu climatizare, echipat conform standardelor pentru circulație internațională;
3 nopți cazare în hoteluri 4*;
Mic dejun;
ghid local (limba rusă / limba română);
asigurare medicală.
Servicii opționale:
biletele de intrare la obiectivele turistice (Biserica Sfânta Sofia – 9 EUR / Dolmobahce – 15 EUR);
seara turcească pe Bosfor – 40 EUR / croazieră pe Bosfor fara cina – 10 EUR;
Grup minim 6 persoane. 199 euro/pers.